About Suzanne

Ik ben Suzanne Koenen, osteopaat, maar bovenal vrouw van en moeder van 2 stoere zoons. Ik heb ruim 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt in een particuliere praktijk. Tijdens het behandelen van patiënten had ik vaak het gevoel dat de oorzaak van de klachten niet op dezelfde plek zat als waar de symptomen zich uitten.
Toen osteopathie op mijn pad kwam wist ik dat hier voor mij mogelijkheden lagen. De uitgangspunten van osteopathie: de wederkerige afhankelijkheid van structuur en functie, het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, het zien van de mens als ondeelbare eenheid en het belang van de vaatsystemen en het zenuwstelsel daarbij, maakt dat het zich onderscheidt van de reguliere geneeskunde. 
In Nederland wordt osteopathie nog als alternatief gezien. Voor mij biedt osteopathie een mogelijkheid om een brug te slaan tussen complementaire en reguliere geneeskunde.
Mijn expertise, als osteopaat, is het behandelen van fysieke disfuncties bij kinderen met een ontwikkelingsstoornis (SI/ASS/AD(H)D), zodat zij letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten. Dit blog wordt geschreven vanuit mijn persoonlijke visie op osteopathie en gezondheid in het algemeen.

Leave a comment